Voor 4 liter soep
INGREDIËNTEN:
• 1 broccoli
• 6 blokjes groentebouillon
• 2 tenen knoflook
• 2 gele uien
• 1 bos dille
• 1 chilipeper
• 3 liter kokend water
Voor de croutons:
• 6 oude boterhammen
• olijfolie extra vierge
• grof zout
• zwarte peper
1. Snijd het brood in grove blokjes van 2x2x2 centimeter.
2. Besprenkel met olijfolie, grof zout en zwarte peper.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C . Rooster de blokjes brood 15 minuten, hussel halverwege.
4. Laat daarna afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
5. Bak de ui, knoflook en chili aan in olie op hoog vuur voor 5 minuten.
6. Snijd de broccoli in grove stukken, inclusief de stronk en bak mee voor nog 5 minuten op hoog vuur.
7. Blus af met het kokend water, voeg de bouillonblokjes toe en kook voor 5 minuten.
8. Voeg de helft van de dille toe en pureer tot een fijne soep.
9. Meng de rest van de dille, fijngehakt met de croutons.
10. Schenk de soep in glaasjes met de croutons erop.